GIFTIGA RELATIONER OCH SUNDA RELATIONER

GIFTIGA RELATIONER OCH SUNDA RELATIONER

Gud vad glad jag blev då jag såg statestiken igår, 70 unika – redan?! Otroligt ändå när man tänker på det.  Dock tror jag hälften är folk som vill snoka, människor som jag har kapat all kontakt med (och med god anledning också) Jag kan inte ha giftiga relationer, det förgör en.

Tecken på en giftig relation/osund rivalitet

 1. Du blir inte uppskattad eller respekterad
 2. Du kommer i sista hand
 3. Misshandel (verbalt, fysiskt, känslomässigt eller på annat sätt)
 4. Manipulering
 5.  Ingen empati
 6. Att vara runt dom bedövar dig (gör dig svag, trött eller utmattad)
 7. De smutsar ner dina relationer med andra (Så snart de upptäcker att de inte kan kontrollera dig, skulle deras nästa handlingslinje vara att presentera dig i ett dåligt ljus för andra närmare relationer)
 8. De går inte att lita på

Jag har valt att bryta med nära kontakter/relationer just för att de inte var bra för mig. The black sheep har ni väl hört talas om va? Mer behöver jag inte säga men att kapa, har gett mig mer energi, allt som har hänt har gjort mig till en helt annan människa. Jag har vissa även på långt avstånd för jag vägrar ta mer skit, att inte få den respekten jag förtjänar, att ständigt bli straffad för gamla misstag. En dag sa det stopp. 

Idag har jag endast vänner som kan acceptera mina misstag, förlåta mig för allt och vi kan gå vidare. T.om min sambo D vet alla mina misstag, och ja jag fick en dag ett stort behov och lust att berätta för honom om dom.  Han tyckte det var beklagligt, han kunde förstå att en dag kraschade även JAG. Och ja JAG vet att jag hanterade dom på ett omoget och sjukt sätt. MEN det var mitt sätt att ropa på hjälp. Det var mitt sätt att visa att jag kände mig ensam, ledsen och rädd.

Jag lovade sambon, liksom jag lovade Emy att ALDRIG göra om det. Emy har jag lovat att jag ska höra av mig till henne om jag mår så dåligt igen. Och det löftet håller jag helhjärtat ända tills jag dör.

8 svar på ”GIFTIGA RELATIONER OCH SUNDA RELATIONER

 1. Det är bara svaga människor som behöver förminska andra. Syftet är enbart att dölja sina egna brister och svagheter.

  1. Precis, jag kom fram till detta också för inte alls så länge sedan. Ingen är ju perfekt, det vet ju jag men när vissa vägrar släppa och gå vidare utan mår bra av att förpesta och trycka ner en så undrar man ju. Men det är bara dom som förlorar på det, jag tror både mamma och pappa gråter däruppe i himlen just nu men jag gav upp för flera år sedan. Jag tar bara ingen skit längre 🙂

 2. Mer vanligt än vi tror, man behöver inte förminska någon, jag har brutit med många, men tror inte alla fattar varför…. Jag orkar inte argumentera det iheller

  1. Precis! 💕 Jag bröt med vissa pga hur de behandlade mig, ältade gamla misstag jag gjort och jag tänkte för mig själv “Jag trodde vi släppt allt gammalt men tydligen inte” Jag valde att bryta för orkar inte vara en hackkyckling längre för folk. Jag är den jag är, jag gör misstag precis som alla andra. Om vissa inte fattar själva att de också har gjort eller gör misstag, så får de ta hand om detta själva. Jag fick nog, jag förtjänar bättre än så. Relationen är så pass förstörd att ett ynka förlåt, förklaringar kan hjälpa oss nu ärligt talat 🙂

 3. Bra att du kapat med såna människor. Det är inget att ha och dom som inte gör dig starkare, har inte i ditt liv att göra. Om folk vill leva i det förflutna, låt dom. Vi alla får göra precis vad vi vill. Om dom vill leva i misär i resten av deras liv, då är det upp till dom. Lev bara ditt liv precis som du vill och må bra. Det är det som svider mest.

  1. Nej de förtjänar ingen andra chans. Att först påstå och säga att allt är glömt och man ska gå vidare för att sedan bete sig som helt tvärtom. Plåga en mer med dåligt samvete. Det ger mig ingenting. Jag orkar inte ge respekt mer när man ändå inte får respekt tillbaka. Jag förtjänar bättre än så! Tack för dina ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *